Téma: |
Re: Re: Re: Recepty sterilizovaných jídel |
Text: |
Pro "Vladka": Jezdím pravidelně 10 km pod Šibenik. Vezeme sebou kousek zmrazeného masa a nějaké upečené maso tak k zakousnutí na večer. Na jižním okraji Šibeniku jsou dva obchodní domy charakteru našeho Globusu, Teska podobně, včetně přilehlých "boutiků". Tam dostanu koupit opravdu všechno, na co si jen vzpomenu. V centru Šibeniku je tržiště s ovocem, zeleninou, masem, rybami a pečivem. Samozřejmě záleží, v které destinace jste Vy a zda jste tam autem, tedy mobilní nebo jste odkázáni na hromadnou dopravu. Jednoduché jídlo se dá připravit i v apartmánech, které nemají bohatě vybavenou kuchyň. Jsem toho názoru, že hodit kousek masa nebo ryby na pánev, k tomu zeleninový salát a pečivo lze připravit pomalu jen na vařiči. A ani dětem to neuškodí, když jednou za rok se budou stravovat normálně a ne tzv. po česku. Budou méně otylé. Konzervy, klobásy, špekáčky, omáčky, knedlíky, polévky v sáčku, lečo, paštiky a podobné konzervativně české blafy sebou nevozíme. To budu raději celý pobyt na čerstvém pečivu, zjednodušeně vyjádřeno, a ještě ušetřím. Kromě toho denně přijíždí malá pojízdná prodejna a to, co nemají, lze na druhý den objednat, přivezou to. |
Přidáno: | 11.6.2010 09:52 |
Autor: |
Tonky (neregistrovaný) |