Téma: |
Re: Re: Re: Recepty sterilizovaných jídel |
Text: |
Nancy, uvařte dceři co má ráda, jen maso nenechte úplně změknout, při zavařování by se rozpadlo. Cibuli klidně použijte, vždyť bez ní by to jídlo nebylo ono. Napěchujte do sklenic a pořádně zavřete novými víčky s červenou gumičkou. Dejte do zavař.hrnce a zavařujte na 80st. 60 minut. Horké sklenice vytáhněte a nechte vystydnout. Mám několikaletou zkušenost s tímto postupem (také kvůli malým dětem), opravdu 1x 60 minut na 80st. stačí. Jídlo se nám nikdy nezkazilo, i po 25 dnech bylo jako čerstvě uvařené.
Měli jsme už zavařeno vepřové, hovězí i kuřecí na kmíně i zelenině, na nudličky, kostičky i plátky, vepř.guláš, segedin, pečené kuře i vepř.maso. Pokud budete dělat svíčkovou, pak mouku na zahuštění a smetanu do jídla přidávejte až při přípravě na dovolené. Moc času to nezabere a omáčka bude lepší. Vloni jsme dcerce vezla i zavařený vývar - hovězí i kuřecí a také bez problémů - nudle nebo vejce jsem zavařila až na místě.
Pro dítka jsem jídlo vždy nechala přejít varem a vždy bylo vše v pořádku. Letos jsme už vyrazili bez zavař.sklenic - děti milují ryby, takže se jen grilovalo.
Zkaženou sklenici poznáte, bude se nadýmat víčko a pak bude pořádně smrdět - zkušenost sousedů. |
Přidáno: | 7.8.2010 00:31 |
Autor: |
Veronika (neregistrovaný) |