Téma: |
Re: Grilování v Chorvatsku |
Text: |
Začali jsme s tímto vloni a letos bereme jen el.gril. Zelenina na naší zahrádce bude až po návratu z Chorvatska, takže se musíme spokojit s kupovanou.
Sardinky - pro někoho druhá třída, naše děti nic jinýho nechtějí, nemají kosti.
Takže dle rad naší domácí: ráno po zakoupení jemně očistit papírovou utěrkou, jemně posolit, poskládat např. do pekáče, zalít olivovým olejem a proskládat rozmarýnovýma větvičkama (rostou opravdu všude) a strčit do lednice. V poledne či kdykoliv později vyndat a strčit na rozpálený gril s trochou oliv.oleje. My máme takový ten obyčejný elektrický a během chvilky manžel otáčí. Pak vyndá na tác a ještě zalije oliv.olejem.
Tuňák (kupujeme malé) - taky velice dobrý, příprava stejná, jen se déle griluje. Umyjeme, posolíme, prolijme oliv.olejem a dovnitř rozmarýnovou větvičku.
Mol - téměř bez kostí, má bílé jemné maso. Připravujem a grilujeme jako tuňáka.
Mořské potvory dělám na pánvi - s rajčaty, bílým vínem ....
K tomu všemu jejich veka a hromada zeleninového salátu opět s oliv.olejem.
Ryby nakupuje, chystá a griluje manžel, já krájím veku a připravuju zelenin.salát /i když i ten často chystá sám). Nestačím se divit, jak mu to jde od ruky |
Přidáno: | 4.6.2010 23:05 |
Autor: |
Veronika (neregistrovaný) |