Téma: |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vozit jídlo s sebou nebo kupovat na místě ? |
Text: |
Čau Tonky. Jehněčí maso
Dalším produktem chovu ovcí je jehněčí maso. Jehňata se rodí v lednu či únoru a jejich porodní hmotnost je asi 3 kg. Jehně saje mléko 30 dní. Když je staré 30 až 45 dní, váží 12 až 15 kg. Jehňata určená k chovu se nechávají u ovcí déle. Jehněčí maso má jedinečnou chuť především díky prostředí, ve kterém jehňata žijí, a díky rostlinám, které spásají. Jehňata na Pagu jsou zvláštní i tím, že je ovčáci oddělují od ovcí, což se v jiných chorvatských oblastech nedělá. Jehněčí na grilu mi dlouho nedalo spát a tak jsem hledal nějaký vhodný recept a našel jsem toto. Potvrdilo se moje podezření že kusy které Chorvati grilují jsou určitě starší ale asi ne víc jak půl roku to není taková tragedie tak uvidíme.Pokud seženu nějaký menší kus tak se do toho pustím ,ale mám obavy jak to bude se dřívím.Mám takovou pěknou menší lornu tak ji vezmeme sebou a zkusím ji podle receptu který přikádám. Lidí bude dost, místa u grilu na zahradě taky tak by to neměl být až zase takový problém.Po návratu napíši jak to dopadlo.P |
Přidáno: | 1.6.2011 16:38 |
Autor: |
Petr (neregistrovaný - IP: 82.99.180.***) |