Téma: |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Recepty sterilizovaných jídel |
Text: |
Veroniko, nikdo netvrdí, že musíš jíst jídlo staré dva roky, ale jestliže výrobce zaručuje min. trvanlivost tuto dobu, bude proces ošetření jídla asi kvalitnější (tzv. teplotní šok na cca 115°C), než u jídla sterilováného doma na 80°C.
Neříkej, že jsi si nikdy neotevřela např. sardinky,nějakou masovou či zeleninovou konzervu nebo mandarinky a ananas v plechovce. Tam je min. trvanlivost 2 - 4 roky, takže zde bych problém vůbec nehledal.
Co se týče chuti: zmiňované jídlo (konkrétně svíčkovou) jsem letos na rybářském veletrhu v Brně ochutnal a mohu potvrdit, že málokterá žena ji takto dobře dovede udělat. Chápu, že např. u jídla, kterého dělám dvě porce, nedosáhnu takové chuti, jako když se dělá např. porcí dvacet (viz. gulášek,omáčky ...). Jako malou nevýhodu bych viděl malý výběr jídel cca 10 druhů a to že část omáčky či šťávy zůstává na obalu (pytlík).
Vloni jsem na dovolené vyzkoušel něco podobného, stejné skladování i trvanlivost, vynikající chuť, baleno po jedné porci ve skle 0,33 L , cena do 55 Kč a hlavně výběr z cca 80 druhů jídel.
Nikomu nenutím, pouze dávám jako možnost pro ty, kterým se doma vařit a následně sterilovat nechce.
Pro letošní dovolenou už mám hotovky.cz koupené, takže pohodička na pláži a příprava jídla 10 - 15minut. |
Přidáno: | 4.8.2011 07:11 |
Autor: |
Mirus |