Téma: |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Recepty sterilizovaných jídel |
Text: |
Zavárame každý rok. Kuracie mäso - malé plátky aj nakrájané na kocky, hovädie mäso plátky + kocky, gulášovú polievku, rajčinovú omáčku.
Absolútne nič nezdravé na tom nie je - uvarím to bežným spôsobom, akurát nie úplne do mäkka - nepridávam žiaden glutamán, žiadne nezdravé dochucovacie prostriedky - je to úplne bežná strava, akú by sme konzumovali aj doma.
Pripravím ju tiež zdravo - ku kur. mäsu pridám zeleninku, k hovädziemu napr. šampiňóny, uhorku.
A na mieste to prestriedam s inými jedlami - palacinkami, rybami, cestovinami, zeleninovým šalátom...
Väčšinu potravín si veziem so sebou, vrátane múky a cestovín (áno, aj 5 balíčkov).
Výhody takéhoto stravovania sú pre mňa osobne nesporné:
- na každodenné jedlo v reštaurácii nemám financie, takto je to cenovo prijateľné
- príprava obeda je nenáročná, všetko sa dá zvládnuť v rámci obednej siesty
- mám všetko po ruke, nemusím behať po obchodoch a dovolenku mám na oddych
- posledným, ale pritom najdôležitejším momentom je pre mňa to, že syn má celiakiu - takto viem, čo mu dávam, nemusím sa obávať, že čo kúpim alebo čo mi dajú v reštaurácii, nebude zodpovedať jeho potrebám. |
Přidáno: | 5.8.2011 11:52 |
Autor: |
Mirka (neregistrovaný - IP: 178.40.249.***) |