Téma: |
Re: cesta přes noc - zkušenosti |
Text: |
Letos jsem jel poprvé svým autem a kvůli dětem také v noci. Byl jsem příjemně překvapený, že to nebylo až tak hrozné, vlastně to bylo úplně v pohodě. Sice jsme jeli jen k Šibeniku, takže cca další 2 hodiny na Makarskou jsme ušetřili, ale věřím, že by to nebyl problém. Ke všemu nepřálo počasí (silný déšť celým Rakouskem a Maďarskem). Pár postřehů:
Lepší než povzbuzovadla (RedBull, kafe, ..) je být dobře naspaný. Vyráželi jsme v cca 20:00 a ja si dal odpoledního šlofíčka .. výborné. Spal jsem až za Karlovacem a to tak cca jen půl hodiny. Naopak, cestou zpět se stalo, že noc předtím náš malý kluk pořvával, probudil jsem se a do rána moc nenaspal .. na cestě to pak bylo znát.
Uvědomte si, že v létě není tma celou noc. Takže do skoro 22:00 je pěkně vidět no a o půl páté ráno už svištíte za rozbřesku .. a organismus se probere a místo únavy se opět dostaví nějaká ta energie.
V noci je doprava na minimu a člověk tak nakonec může jet i bezpečněji. Určitě lepší jet v noci než za bílého dne popojíždět v kolonách.
Důležité jsou zastávky a dělat je fakt často, i když z počátku se zdá, že člověk není unavený. A když se přistihnete, že to na vás "de", radím okamžitě někde zastavit a dát si 20 minut spaní. Nějaké cviky apod. nepomůžou.
Dobré je mít možnost si pustit správnou hudbu .. rytmickou, živou, žádné ploužáky. Chorvatské rádio v noci by mě zabilo, hráli furt místní zpěvy .. děs.
Šťastnou cestu všem .. |
Přidáno: | 7.8.2008 13:25 |
Autor: |
Freeman (neregistrovaný) |