Téma: |
Re: Re: Re: Re: Ve které části pobřeží jadranu je nejlevněji? |
Text: |
Takže na to, že si Chorvati nejsou schopni po zbytek roku jiným způsobem vydělat na živobytí, mají doplácet turisté. Vskutku originální přístup. Souhlasím s Ferdou, že v hospodách mají Chorvati zbytečně draho. Máme čistý měsíční příjem s ženou celkem ca 65.000, ale to ještě neznamená, že chci a budu podporovat něčí neschopnost i když si to třeba můžu dovolit. Pokaždé mě dojme, když někteří říkají, že HR hospody jsou tak max. o 15-20% dražsí než ty české (teď nemluvím o zlodějských podnicích v Praze, Česko není jen centrum Prahy naštěstí), a že když už jsem tam, tak přece ochutnám jejich speciality. Za dobré jídlo v normální české restauraci dám řekněme 200-250 Kč. Za stejné peníze v HR pořídím tak maximálně tu jejich sekanou zvanou "čevabi", v lepším případě včetně přílohy. Nebo nějaké špagety nebo jak už tu někdo psal, nějakej hotdog/hambáč. Kterou jinou chorvatskou "specialitu" doporučíte, když pominu "plody moře" a ryby? Resp. kterou jinou specialitu pořídím v HR restauraci za 60-80 kun? Ryba to určitě nebude, tam je potřeba sáhnout podstatně hlouběji do kapsy. Mám dojem, že se tu s oblibou srovnává cena nejlevnějšího HR jídla typu pomalu "fast food" s cenou normálního CZ jídla v normální restauraci. Uznávám, jediné, co mají většinou opravdu dobré a za odpovídající cenu, je pizza. Ale přece nebudu 3 týdny na dovolené jíst jenom pizzu. Přesto do HR jezdíme moc rádi (letos po desáté), ale především za tím mořem a teplem. Do hospůdky na jídlo zajdem za tu dobu tak 4-5 krát. |
Přidáno: | 9.6.2012 14:41 |
Autor: |
Martin (neregistrovaný - IP: 88.100.116.***) |