Téma: |
Re: Přes den, nebo na noc |
Text: |
Musím přidat své poznatky z cest. Do Chorvatka jezdím už 15 let, jedinou dálnici kterou použiji je Rakouská a pak Hr ke Karlovaci. Jezdíme většinou kolem Makarské, různě. Důležité je nejet v pátek a i v sobotu kdy jedou kolony v protisměru. V den odjezdu jsem v klidovém režimu ( samozřejmě manželka lítá a běduje co vše nesbalila :o) po obědě jdu tak na 2-3h spát a poté kolem 16h vyrážíme. Nejsem závodník (mondeo 96Kw tdci kombi) a nijak nejedu rychle, prostě podle předpisů. Kolem 2-3h překračuji hranice a v 9-10h jsem na místě ( 1050-1100 ) km. V noci je idaální cestování, je chládek, vidíte auta v protisměru díky světlům dřív než ve dne a i když je již člověk unavený jede se pohodlněji, děti v autě spí, manželka se vzbudí jen při překročení rychlosti :o) a je všeobecná pohoda. Je jasné že po ubytování vybalení a vykoupání si jdu po obědě v HR opět na 2-3h lehnout. Je potřeba podotknout že vžy jezdíme na "blind" a tudíž ráno hledáme ubytování. Dosud během 15 let nebyl problém ( levně ). To je můj způsob a rád sepodělím i o podrobnosti. Mirek 731830511 |
Přidáno: | 23.7.2012 11:52 |
Autor: |
mirek (neregistrovaný - IP: 46.13.103.***) |