Téma: |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vozit jídlo s sebou nebo kupovat na místě ? |
Text: |
Tonky,
já nikomu nic nenutím, pouze jsem popsal jednu z variant pro ty, kteří nemají možnost (velká vzdálenost nebo čas. náročnost) nakupovat potraviny na místě.
Jestli jsem použil výraz "hotovky.cz" , nemyslel jsem tím všechny "české hotové jídla", ale konkrétní výrobek, stačí zadat do vyhledávače.
Levné jídla se sterilují do 100°C a trvanlivosti se dosahuje konzervanty a éčky, kdežto jídla sterilovaná při teplotě 120-130°C už tyto konzervanty nepotřebují a jejich přidávaní by pouze zvyšovalo výslednou cenu, aniž by mělo jakýkoliv vliv na trvanlivost výrobku.
Když jsem před třemi týdny byl koupit zásobu na letošní dovolenou + něco navíc, měl jsem možnost hovořit s majitelem. Tento projekt spolufinancovala EU a ta si hlídá, aby výrobek odpovídal schváleným požadavkům, jinak by penízky putovaly zpět do EU.
Takže reakce na Tvou větu :
Jestli zvládnete číst miniaturní text, tak si na těch hotovkách přečtěte etiketu.
Nikde tam konzervanty a éčka napsané nejsou a ani nemohou být, jelikož se tam nedávájí.
Brácha jezdí na mezinárodní přepravě a tyto jídla si kupuje skoro už čtyři roky, ono totiž řízek v alobalu a guláš ve sklenici od manželky se Ti taky časem přejí, ale z šedesáti druhů jídel se dá dobře vybírat.
Jen takový skromný dotaz, kdy jsi naposledy jedl např. jelení guláš ? Já včera, závodka teď nevaří, tak jsem otevřel, ohřál a vrněl spokojeně jako kotě.
Takže z Tvé strany, to byl pouze nic neříkající "výstřel do tmy"! |
Přidáno: | 27.7.2012 07:49 |
Autor: |
Mirus |