Téma: |
Re: Re: Re: Re: Re: Recepty sterilizovaných jídel |
Text: |
Jedu za týden autem do Hr. Je to tam už tak drahé, že hotel s plnou penzí, nebo stravováním v místních tavernách vyjde stejně draho jako letecky All inklusiv v Egyptě a to je Jadran pro nás kousek za humnama!!! Takže zavařuju. Nejsou to zavařeniny po zabíjačce s trvanlivostí na aspoň rok, tak uvařím, jak jsem zvyklá včetně zahuštění moukou, cibule, česnek, koření, jen maso aby nebylo úplně do měka. Hlavně jsou důležité čisté sklenice vymyté jedlou sodou, opláchnuté, osušené, vysterilované v troubě, naplněné tak 3cm pod povrch víčka. Víčka používám na závit, steriluji jednou cca 1 hodinu v hrnci na plotně. Letos to bude rajská s klopsama, hovězí guláš, pečená kuřecí stehna (i s kůží, ale vykoštěná, proletá šťávou), pečené vepřové na víně. K tomu přivařím těstoviny, rýži. Po ránu ale neopomenu procházku za pekarem pro místní pečivo. Dovolenou neprovařím a neproběhám po obchodech, to dělámn celý rok doma. Užiju si tak sluníčka a moře, procházek, výletu, zábavy - prostě zasloužený relax. :-)) |
Přidáno: | 13.6.2013 00:44 |
Autor: |
Inumendo (neregistrovaný - IP: 81.91.222.***) |