Téma: |
Re: Cesta po magistrále |
Text: |
Přes Brinje na Senj a potom pokračovat dolů po Jadranské magistrále až na Stari Grad - Paklenicu. Je to pěkná trasa ale o nervy a okradač času. Magistrála je samá zatáčka samá plná čára, samé omezení rychlosti a projíždění nesčetným počtem měst, vesnic a osad. Pokud se domníváte že pojedete stále po pobřeží - omyl. Myslím že více je to ve větší vzdálenosti od moře které není vidět.Ale pokud je cesta situována po pobřeží - je to krása. Různé zátoky, malé plážičky, malé penzionky. Před lety jsem toto absolvoval a chvíli jsem bydlel v Barič Draga a následně jsem přejel do Paklenice St.Grad. Ovšem to bylo na rozhraní května a června. V sezóně je to úplně o něčem jiném. Asi ne, nejel bych. Již to, že ze Senju na Makarskou je to asi tak 400 km - děsí mne to. Odhaduji na průměr cca 35 km/hod tedy asi 10 až 12 hodin cesty. Nenechte si namlouvat že to projedete za 6 hod. Když to tady pročítám, tak jsou zde piloti kteří mají průměr i 100 km/hod. (Praha - Orebič za 14 hod.) !!!!!Jinak vaše otázka byyla již jednou položena v jiném vlákně. Ale výsledek je stejný. |
Přidáno: | 3.5.2009 09:46 |
Autor: |
Václav (neregistrovaný) |