|
RECEPT - sardinky u karavanu
| Údaje o příspěvku |
Možná by se hodilo založit tu na toto téma i nové vlákno ? Pokud bude zájem zveřejním tu i další středomořské recepty z dlouhodobě vyzkoušených na grilu - fritéze i jinak, jak je připravujeme mi a nejen z darů moře. A výhody ?..zaručeně čerstvé suroviny a minimální cena.
..asi největší drogou, naším celoročním těšením spojenou s pobytem u moře, jsou bezesporu ryby: tady jsou dva rychlé a osvědčené recepty se sardinkami
na grilu :
...ráno na trhu nebo od rybáře nakoupíme čerstvě nalovené, 8 - 10 cm dlouhé jsou nejlepší (1-2 kg pro 4 osoby je někdy málo)
...pokud budeme chtít připravit až navečer. můžeme i bez kuchání a propláchneme ve vodě, dáme okapat-prosolíme a hned s nimi do lednice, před přípravou nejméně hodinu předem z lednice vyjmeme
...na gril se nám osvědčili drátěné kleštiny, už jen pro to, že se s nimi dobře manipuluje (vložíte i 20 najednou a tak i najednou otočíte - rybky se nedrobí)
ugrilujeme do zlatova-malé rybky se jí celé, u větších odlomíme hlavu a opatrně vytáhneme páteř
ve friťáku:
do větší nádoby s víkem nasypeme stejným dílem trochu mouky a strouhanky (chorvatsky "mrvica") a pár lžíček sladké mleté papriky-promícháme
...rybky osušíme, prosolíme a vložíme do nádoby s víkem, několikrát protřeseme-obalíme a ve větším cedníku potom oddělíme přebytečnou strouhanku, obalené rybky do fritovacího košíku vložime najednou a zprudka na plný výkon do zlatova usmažíme.
Tento recept se hodí i na olihně "lignje", kalamary a další |
| Autor: | milošhr | (neregistrovaný) |
| Datum: | 21.1.2010 05:34 |
| Email: | - |
| Nahlásit nevhodný obsah | |