Téma: |
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? |
Text: |
Vítku neměl to být - zubatac ?
Jinak nejde jen o to co jíte ale jak je to připravené. Ty malé rybičky - ribice, nebo girice, má to několik místních názvů. To je dobrota. Někde je dostanete z pánve, někde z fritézy - tedy něco jako fritéza.
A nebo čevapi - ať Vám k tomu dají kajmak. Typ ovčího sýra.Rovněž i saláty. Existuje takový černý olej. Bučino ulje - dýňový olej a salát si připravte dle Vaši chuti. Vždyť ty ingredience máte na stole.
Prostě to bych se rozepsal až bych dostal hlad.
Kdo nejedl měšano meso - ten jako by nejedl nic. a přitom to jsou jen osmažené plátky masa a pěkně přílohu a salát - a to je potom bašta.A Karlovačko a je to akorát.
Když projíždím Makarskou neopomenu navštívit Ferdu. Ten dělá grilovaná kuřata, má tam plzeň, nebo i jiná česká piva.Prostě jídla jsou super tak jak si je připravíte - dochutíte. Olihně, kalamary, dary more, to není za týden ke koštu. To je na měsíc. Potom přijedete o 50 km jinam a je to to samé a přitom úplně jinak dělané, s jinou chutí to chutná. Dobrou chuť Vám přeji. |
Přidáno: | 20.1.2010 18:54 |
Autor: |
Václav (neregistrovaný) |